Material för kläder

En egen stil

Att hitta en egen stil är inte helt lätt. Det kan ta lång tid att lära sig förstå vad som fungerar riktigt bra med den man är. Vad som säger det man vill få sagt. Vad som förstärker ens härliga identitet. Man får höra så mycket från alla olika håll om det man har på sig. Man formligen bombarderas med idéer om vad som är snyggt eller inte. Vad som är trendigt eller inte. Vad som är rätt just nu. Det är lätt hänt att man går vilse i modedjungeln.

Därför gäller det att ge sig själv tid. Att testa sig fram försiktigt. Att sätta på sig den där nya tröjan och ta ett varv med den på stan. En slags jungfrutur. Eller de nya skorna – att ha dem en dag på jobbet och se hur de känns, innan man bär dem regelbundet. Man måste lära sig lyssna till sin egen “mode-magkänsla”. Det är så man utvecklar stilsäkerhet.

När man väl gjort det kan man börja bygga sin garderob. Populera den. Planera sina inköp. Detta är ett livslångt projekt, om man så vill. Vissa gillar att sortera den efter färg och andra efter funktion eller säsong. Saker för sport och fritid, t.ex. vandringskläder kanske man vill ha i en egen sektion. Vissa vill ha en hel vägg med skor och andra en hylla med enbart slipsar. Kanske en sektion med enbart plagg som man vet att man känner sig extra stark och snygg i, som man kan ha på sig när man behöver en boost. Kanske när man ska på arbetsintervju, ha löneförhandling eller liknande. Eller varför inte en skön och avslappnad sommarsektion.

På sikt sparar man också pengar på att ha en välorganiserad garderob. När man vet vilka plagg man har kan man försäkra sig om att man inte köper något som man inte behöver. Kanske har man redan fyra “små svarta” men glömmer det som på magiska vägar när man är i affären. Detta motverkas enklare om man har koll på vad man har i garderoben. Om man vill ta det steget längre kan man ha en lista eller ett bildarkiv i sin mobil där man har alla sina plagg samlade. Då kan man sitta och komponera nya kombinationer när man har en ledig stund på tåget eller dylikt.

Med tid växer hursomhelst ens still fram. Människor i ens omgivning kommer allteftersom bilda sig en uppfattning om vad man har för stil och vad man gillar. De kommer baserat på detta kunna ge en mer träffsäkra råd om vad man skulle kunna ha på sig. På detta sätt får man en uppsättning gratisstylister som hjälper en maximera sin stilsäkerhet. Detta är inte alla som lyckats få till, men när det sker så är det fantastiskt. I synnerhet om man har vänner med riktigt bra smak. Då är lyckan gjord. Annars kan man, tack vare att man nu utvecklat sin egen smak, lära upp dem. Men fråga först.

Kommentarer inaktiverade för En egen stil
ashe