Material för kläder

Förnya garderoben på second hand

Nya kläder är alltid kul att fräscha upp garderoben med. Problemet är att klädköp inte alltid är så snällt mot vare sig miljön eller plånboken. Det finns dock en smart lösning på problemet som gör att du kan köpa unika kläder av hög kvalitet med gott klimatsamvete och en nästan intakt plånbok. Lösningen heter second hand.

Hitta fynden

På second hand-butikerna kan du hitta kläder i överflöd. Faktum är att de till och med blir överrösta med så mycket plagg att de ibland får lov att kasta överskottet. I det här myllret av plagg kan det vara svårt att hitta det man söker. Ett bra tips är att besöka butikerna ofta för att få en överblick och för att inte missa nyheter. Leta efter plagg av god kvalitet. Tröjor i 100 % ull, skor, vintageklänningar eller väskor i läder är saker man ofta kan hitta till vrakpris i second hand-butiker. Om du inte orkar rota i mängder av plagg finns nu en hel del butiker som handplockar de finare märkena. Där är priserna förvisso lite högre men du får vackra plagg av god kvalitet i gengäld.

Tjäna pengar på dina gamla kläder

Man kan inte bara göra fynd på second hand, man kan även tjäna pengar på sina egna gamla kläder och accessoarer då vissa butiker ger dig en del av vinsten när de säljer plaggen. Har du smycken i guld gör du dock bäst i att lämna in dem hos ett företag som är specialiserade på att sälja guld, på så sätt råkar du inte sälja något till underpris. Övriga plagg och accessoarer går bra att lämna direkt till second hand. Vill du ha hela vinsten själv går det så klart även att anordna en egen loppis eller sälja kläderna på nätet. Plagg av vissa märken kan inbringa stora summor på exempelvis Tradera.

Kommentarer inaktiverade för Förnya garderoben på second hand
ashe