Material för kläder

Statement design för starka personligheter

Hur du klär sig avspeglar ofta din personlighet. Till skillnad från uniformer, som är avsiktligt utformade att se enhetliga ut och att berätta om bärarens yrkesidentitet, är dina egna kläder något som säger mycket om vem du är. Först och främst handlar det om din personliga smak vad gäller färg och mönster men det du har på dig kan också avspegla dina politiska preferenser, ditt humör och din kreativitet.

När du skaffar kläder handlar det därför om så mycket mer än funktion. Medan det alltid är klokt att köpa några neutrala, enkla plagg som går att kombinera med allt är det också roligt att skaffa kläder som verkligen säger något. Du kan till exempel passa på och botanisera under en Rodebjer rea för att hitta fantasifulla kreationer för vardagsbruk av den prisbelönta designern som valt att kombinera mode med feministiska ideal och motståndsrörelser.

Från catwalken till den egna garderoben

Du har säkert sett dem förut! De där märkliga kreationerna som svävar nedför catwalken och som inte ser ut att vara fysiskt möjliga att ens sätta på sig. Många tycker att det är roligt att förlöjliga vissa modeskapelser och i sociala medier kryllar det av memes och bilder om konstiga modevisningar. Så varför i hela fridens namn visas dessa kläder över huvud taget?

För den oinvigde kan det synas vara märkligt att låta män och kvinnor visas upp i ballonger eller illrosa rymddräkter med det finns faktiskt en realistisk vision bakom allt det här. Under en modevisning som till exempel Fashion Week i Stockholm, New York eller Milano får designers möjlighet att visa upp sina fantasier och inspirationer utan restriktioner. Publiken kan sedan köpa kläder som har inslag av visningens olika element, exempelvis en viss färg eller ett snitt på klänningar och byxor. Ett smart sätt att införskaffa designkläder även om du har en liten budget är att hålla utkik efter särskilda reor och rabattkampanjer.

Kläder med ett budskap

Inom modebranschen talas det ibland om “statement design”, vilket inte bara involverar kläder utan även smycken, skor och andra accessoarer. Det är plagg som står ut från mängden och som säger något, till exempel att du är stark, självständig eller romantiskt lagd. En blus med enorma puffärmar visar att du inte är rädd för att dra åt dig uppmärksamhet och en vid kostym i vacker rosa färg berättar att du både är tuff och kvinnlig. Kombinera med en kul frisyr eller ett par enorma örhängen som understryker din look.

Kommentarer inaktiverade för Statement design för starka personligheter
ashe