Material för kläder

Mycket kläder för lite pengar

Modet idag rör sig snabbare än någonsin, och en trend hinner knappt ta fart innan nästa sätter igång och avlöser. För den som gärna vill hänga med i modet kan det vara svårt att hinna med, och ännu svårare att ha pengar till det. Här kommer några tips på hur du gör för att hålla en uppdaterad garderob utan att bli ruinerad.

Shoppa second hand

Det bästa sättet att få mycket kläder för lite pengar är såklart att shoppa second hand! Många associerar fortfarande second hand eller “loppisar” med gamla loppbitna kläder från 70-talet, men det kunde inte vara mer fel. I butikerna kan man hitta en härlig blandning av både nyproducerade kläder och vintage som människor har lämnat in. Allting gås igenom noga och inga smutsiga eller trasiga kläder hänger ute i butiken. Trender går ju ofta i perioder, det som är modernt idag kommer bland annat från 90-talet och 70-talet. Därför kan du hitta unika plagg på second hand som är minst lika trendiga som de som produceras idag.

Andrahandsmarknaden blommar även på Internet. På tradera, blocket och i facebook-grupper säljs de senaste trenderna hela tiden. Många som köpt fel storlek eller bara kommit underfund med att de inte kommer använda alla sina kläder, lägger snabbt ut dem till salu på Internet istället. Den där tröjan eller klänningen du spanade på i en butik igår kan du garanterat hitta i nyskick på tradera idag. För en mycket billigare peng än vad den kostade ny.

Dela upp betalningen

Ibland vill man såklart köpa något helt nytt, kanske för ett särskilt tillfälle eller säsong. Till sommaren är det många som behöver nya kläder till student, midsommar, bröllop och andra festligheter. Det kan bli dyrt och kanske hinner man inte söka igenom andrahandsmarknaden utan vill köpa direkt i butik.

Rensa ur garderoben

Många följer principen “ett plagg in – ett plagg ut” när de handlar kläder. När ett nytt plagg inhandlas behöver alltså ett annat rensas ut. På så sätt blir garderoben aldrig överfull och man tänker igenom sina inköp mer noga. Misstaget många gör är att de slänger plaggen istället för att sälja dem vidare, trots att de är hela och rena. Kläder säljs på tradera från några kronor upp till flera hundra, beroende på skick och märke. Märkeskläder som är slutsålda i butik och väldigt eftertraktade kan man få flera tusen för, ibland mer än inköpspriset. Nästa gång du tänker slänga ett plagg, testa att sälja det online först. Kanske kan det betala hela nästa inköp till garderoben.

Kommentarer inaktiverade för Mycket kläder för lite pengar
ashe