Material för kläder

Svenska klädvarumärken

Sverige är ett framgångsrikt land på många sätt, inte minst när det kommer till mode. I det här inlägget kommer du att få veta mer om några av de mest framgångsrika svenska klädvarumärkena.

J.Lindeberg

J.Lindeberg är ett populärt klädvarumärke som grundades år 1996 av Johan Lindeberg, varifrån varumärket har fått sitt namn. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm där varumärket först grundades. Varumärket har fått sin popularitet eftersom de fokuserar på att ta fram bra och moderiktiga sportkläder för de som lever ett aktivt liv. Företaget finns i över 35 länder. Du kan hitta kläder från J Lindeberg i de butiker som säljer märkeskläder.

Acne studios

Acne studios, eller bara Acne som varumärket kallas i folkmun, är ett populärt klädvarumärke som grundades samma år som J.Lindeberg i samma stad. Alltså i Stockholm år 1996. När företaget först grundades fokuserade de främst på att ta fram jeans, vilket är vad de är kända för än idag. Men de har sedan de grundades utökat sitt utbud och har andra sorters kläder du kan spana in. Grundarna bakom Acne studios heter Jonny Johansson, Jesper Kouthoofd, Mats Johansson och Tomas Skoging.

Carin Wester

Ett annat exempel på ett framgångsrikt svenskt klädvarumärke är Carin Wester som fått sitt namn efter dess skapare. Hon har tidigare designat för H&M och år 2004 startade hon sitt eget klädvarumärke. Sedan år 2016 är hon modechef på den svenska varuhuskedjan Åhléns där du bland annat kan hitta hennes kläder. Carin Wester har fått ett flertal fina priser, till exempel Guldknappen, och år 2004 blev hon utsedd till årets nykomling av modemagasinet ELLE.

Filippa K

Filippa K är ännu ett exempel på ett populärt och framgångsrikt svenskt klädvarumärke. Filippa K grundades år 1993 i Stockholm och dess grundare heter Filippa Knutsson, varifrån varumärket har fått sitt namn. Idag finns det över 700 återförsäljare av Filippa K runt om i hela världen. En anledning till varför varumärket har blivit populärt är för att de har valt att fokusera på enkla plagg som har en längre hållbarhet

Rodbjer

En annan Carin som har sitt eget klädvarumärke är Carin Rodbjer som är grundare till varumärket Rodbjer. Varumärket grundades år 1996 och är ett rätt så exklusivt klädvarumärke eftersom majoriteten av deras utbud enbart finns att köpa online och i några få fysiska butiker som finns i Stockholm.

House of Dagmar

House of Dagmar är ännu ett exempel på ett framgångsrikt klädvarumärke som har gjort sig ett namn på den svenska, men också på den internationella, modehimlen. Varumärket grundades år 2005 av de tre systrarna Karin Söderlind, Sofia Wallenstam och Kristina Tjäder som valde att namnge sitt gemensamma varumärke efter sin farmor. Deras huvudkontor finns i Stockholm och de har fått ett flertal priser för sina desiger.

Kommentarer inaktiverade för Svenska klädvarumärken
ashe