Material för kläder

Vilket material är bäst?

Ingen kan bestämma vilken typ av material som du vill använda i dina kläder, men visst finns det material som är bättre än andra. För att ett klädesplagg ska vara hållbart i längden så räcker det sällan med att de är ekologiska, vilket betyder att fibrerna är odlade på ett miljömedvetet sätt. Det krävs också att tillverkningsprocessen är av hög kvalitet och inte medför fara för natur, djur och människor. Vissa processer kräver otroligt stora mängder vatten, kemikalier och energi.

Om du inte bryr dig speciellt mycket behöver du naturligtvis inte titta på några märkningar eller välja kläder som är tillverkade miljövänligt, men miljömärkta val är det bästa för alla, även för dig och dina barn. Vill du vara säker på att kläderna du bär på din kropp inte har farliga kemikalier ska du välja GOTS-certifierade kläder, Svanen-märkta kläder eller kläder som är märkta med “Bra Miljöval”.

Det är alltid rekommenderat att köpa begagnade kläder om möjligheten ges. På så sätt gör man naturen och miljön en mycket stor tjänst. Det sägs att om en tröja används tre gånger mer än vad den hade om den inte hade gått vidare i begagnat skick, så minskar miljöpåverkan med så mycket som 65 %.

Kommentarer inaktiverade för Vilket material är bäst?
ashe