Kläder och miljö

Olika miljömärkningar

När man köper kläder till sig själv och till sina barn är det viktigt att tänka på att kläderna ska vara miljömärkta. Miljömärkta kläder är inte bara bättre för naturen, utan även bättre för vår hälsa och våra kroppar. Det är trots allt nära på människans största organ som kläderna ska sitta, nämligen huden.

Det finns flera olika typer av miljömärkningar som kan vara bra att känna till. Det är bland annat den kända Svanen, men även Bra Miljöval, EU Ecolabel och GOTS. När man köper kläder med någon av dessa märkningar kan man vara säker på att det har ställts höga krav på produkten redan från start och självklart även fram till slutet. Kraven gäller bland annat för vilka kemikalier som får användas, men även vilken typ av fibrer som man använder sig av. Även krav på utsläpp finns.

Utöver ovannämnda miljömärkningar finns det några till. Det är bland annat Bluesign, Fairtrade och Oeko-Tax Standard 100. Om dina kläder har den sista miljömärkningen på sig betyder det att produkten inte har några farliga ämnen för hälsan, däremot så omfattar inte den här miljömärkningen andra delar av processen eller produktionen.

Kommentarer inaktiverade för Olika miljömärkningar
ashe