Kläder och miljö

Skydda barnen från farliga ämnen

När du ska köpa kläder till barn är det extra viktigt att du har koll på att kläderna är miljömärkta. Barn har en betydligt känsligare hud och kropp än vad vuxna har och därför är de också mer känsliga för farliga kemikalier. Mindre barn har en tendens att stoppa kläder i munnen, vilket då gör att kemikalierna inte bara stannar på utsidan av barnet.

Vill du se till att undvika farliga kemikalier ska du alltid välja miljömärkta kläder. När ett klädesplagg är miljömärkt så har det gått igenom kontroller för att säkerställa att det inte finns några kemikalier eller andra hälsofarliga ämnen i tyget. Det bästa är att välja Svanen, GOTS eller Bra Miljöval. Då vet du att inte bara kläderna är fria från farliga ämnen, utan att hela produktionen av kläderna har gjorts miljömedvetet.

Förr var det betydligt svårare att hitta miljömärkta kläder för barn än vad det är idag. Däremot är miljömärkta kläder mycket dyrare, vilket gör att alla inte har råd att använda sig av dessa. Om du inte hittar eller har råd med miljömärkta kläder är det rekommenderat att tvätta igenom kläderna innan de används.

Kommentarer inaktiverade för Skydda barnen från farliga ämnen
ashe