Vårda kläderna

Anlita skräddare – vad kostar det?

Har du funderat på om det är dags att ställa undan symaskinen och anlita en skräddare istället? Du är inte ensam om tanken. Varje dag lägger mängder av människor undan kläder för att de ska “fixas till” längre fram, men jobbet blir aldrig gjort eller så blir det helt enkelt inte tillräckligt bra. Vissa saker kan man naturligtvis sy och knåpa med själv, men gäller det större jobb eller svårare åtgärder så kan det vara rekommenderat att vända sig direkt till en professionell skräddare.

Idag kan du hitta en skräddare i nästan varje ort. Många kemtvättar erbjuder skrädderi där du kan lämna in plagg som du behöver få hjälp med. Det vanligaste är att man lämnar in lite finare plagg som har gått sönder eller som behöver sys in eller ut. Priserna kan vara mycket varierande beroende på vem man går till, vad man behöver hjälp med och i vilket område som man bor. I storstäderna är det vanligtvis dyrare än vad det är i mindre orter men nedan hittar du en ungefärliga prislista på vad som gäller.

1. Att lappa eller förstärka ett par jeans som har gått sönder ligger på cirka 150-200 kronor

2. Hjälp med att lägga in en jacka eller kavaj hamnar på cirka 500 kronor

3. Vill du ha hjälp med att lägga upp ett par byxor ligger kostnaden på cirka 150 kronor

4. Byte eller lagning av dragkedja i jeans eller byxor har ett pris på cirka 250 kronor

5. Byta av dragkedja i en jacka är vanligtvis dyrare och brukar ligga på 500 kronor

Även om skräddare finns på nästan alla platser i landet så kan det vara så att man är bosatt i ett område där man inte har nära till en. I dessa fall kan man använda sig av en tjänst på nätet. Tjänsten går ut på att du beställer hem en påse till ditt hem och kan därefter lägga ner dina trasiga kläder. Du skickar iväg kläderna med posten, får plaggen lagade och därefter tillbaka inom loppet av två veckor. Det är dock viktigt att man är mycket detaljerad med vad man vill ha hjälp med om det inte handlar om vanliga hål, t.ex. att skicka med mått om du vill ha byxor uppsydda.

Kommentarer inaktiverade för Anlita skräddare – vad kostar det?
ashe