Material för kläder

När passar kläder som present?

Det där med mjuka paket är ett mycket omdiskuterat ämne. Vissa gillar mjuka paket, andra gör det inte. Att få kläder i present är kanske inte det allra roligaste men ibland kan det faktiskt vara roligare än att gå och köpa dem själv. Är man en person som inte gillar att gå i affärer och prova kläder är olika högtider, födelsedagar med mera utmärkta tillfällen att berätta sina klädstorlekar för anhöriga. Då behöver man inte känna sig dum för att man kommer med just ett mjukt paket. Men när passar egentligen mjuka paket lite extra bra?

Present till små barn

När det gäller små barn är det ofta populärt att ge bort kläder. I doppresent är det vanligt att ge bort söta finkläder, bodys och annat. Även till födelsedagar kan kläder passa som present. Små barn blir ofta gladare över pappret än över själva presenten men föräldrarna brukar bli desto nöjdare över kläder. Barn växer snabbt och de hoppar fort mellan olika storlekar. Det gör att man ofta behöver köpa en hel del kläder innan barnet är vuxet. För den förälder som har lite sämre ekonomi kan kläder som fås i present vara enormt uppskattade.

Julklapp

När det är dags för julklappar kan mjuka paket också fungera. Varför inte ge bort en mysig morgonrock, ett par sköna tofflor eller en riktigt mysig tröja? Efter julen är det fortfarande många kalla månader kvar innan det börjar bli varmt utomhus. Om en person önskar sig till exempel en morgonrock är det inte heller fel att ge bort en sådan. Dessutom kan man med fördel kombinera hårda och mjuka paket. Varför inte gömma en chokladask inne i tröjan?

Flytta hemifrån-present

En person som precis ska flytta hemifrån har det ofta inte så gott ställt. Många som flyttar hemifrån är studenter och då blir ekonomin ofta knaper under många månader. Att då få lite extra kläder, strumpor eller liknande är uppskattat. I de allra flesta fall är kläder inte speciellt billiga och det är något man alltid behöver.

Fars dag

Vid fars dag är det mer regel än undantag att det dyker upp slipsar av olika slag i de flesta butiker. Det är helt enkelt en sådan present som är klassisk att ge bort till pappa. En slips är i vanliga fall inte så dyr, de finns i flera mönster och färger och det är enkelt att få tag i en även om man hastigt kommer på att det faktiskt är fars dag.

Att ge bort ett mjukt paket är alltså inte alltid så fel som många får det att låta. Även som mottagare kan man se det positiva i att få den mjuka presenten. Då slipper man själv besöka klädaffären för att köpa in den.

Kommentarer inaktiverade för När passar kläder som present?
ashe